Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Паниран сладолед

Паниран сладолед

Паниран сладолед - изображение

Необходими продукти:


  • кутия сладолед с вкус по избор
  • 1 готово руло с вкус по избор
  • 2 разбити яйца
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 супени лъжици захар
  • 4 супени лъжици брашно
  • 50 милилитра бира
  • олио за пържене


Начин на приготвяне:


С помощта на лъжица за сладолед оформете топки, завийте ги в стреч фолио и замразете. Разрежете рулото и обвийте всяка топчица с него. Покрийте отново и върнете в камерата за 10-15 минути.

В купа комбинирайте яйцата с бирата, брашното, солта и захарта. Разбъркайте сместа до хомогенност. Консистенцията й трябва да бъде сходна с тази на бозата, ако брашното се окаже малко, то добавете още 1-2 супени лъжици.

В тенджера налейте повече мазнина и я загрейте. Извадете сладоледа, потопете го в панировката и изпържете на маслена баня. Отцедете върху кухненско руло и сложете в чашка или чинийка. Украсете по ваш вкус и избор.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: eltupperdelcurro.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноЛайфстайлЛечения