Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Маринован чесън в бяло вино и подправки

Маринован чесън в бяло вино и подправки

Маринован чесън в бяло вино и подправки - изображение

Необходими продукти:

  • 5 средно големи глави чесън
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица подправки: розмарин, мащерка, босилек, градински чай, риган, чубрица
  • 500 милилитра вода
  • сол на вкус
  • 3 дафинови листа
  • магданоз за поднасяне
  • 30 милилитра сухо бяло вино


Начин на приготвяне:

Налейте половин литър вода в тенджера и поставете върху котлона, за да кипне.

Разделете главите чесън на скилидки, изсипете ги във врящата вода за 30 секунди, след което отцедете течността и залейте чесъна със студена вода. Обелете скилидките.

Сгорещете три супени лъжици зехтин в подходящ съд и ги сложете в него. Когато чуете характерното "цвърчене", намалете котлона до минимум.

Тогава прибавете билките и подправките при чесъна и го пържете в продължение на 25-30 минути, като разклащате съда и не допускате прегаряне на скилидките. Температурата на котлона трябва да бъде минимална през цялото време.

Когато чесънът е готов, увеличете градусите до максимум и налейте виното. Гответе до пълното му изпаряване и подсолете по желание.

Прехвърлете скилидките в чиния, отстранете дафиновия лист, поръсете с пресен нарязан магданоз и може да поднесете чесъна както топъл, така и студен.

Той се сервира като самостоятелно предястие, гарнитура към печено месо, добавка към салата или супа.

Маринован чесън


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияРецептиХранене при...Храни и ястияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиЛайфстайлАлт. медицинаБотаника