Домашни катми на сач с яйца без мляко (изпитана рецепта)

Домашни катми на сач с яйца без мляко (изпитана рецепта) - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм брашно
  • 1 кубче (42 грама) прясна мая
  • топла вода, колкото е необходимо (около 2 литра)
  • 1 супена лъжица сол
  • 1/2 супена лъжица захар
  • 4 яйца
  • масло за намазване

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в малко топла вода, прибавете солта, захарта и изсипете сместа в средата на брашното, което сте оформили като куп. След това налейте топла вода и разбъркайте. Преценете точното количество на водата в момента на приготвянето на тестото. То трябва да се получи по-гъсто от това за палачинки (като течна каша).

тестото
Оставете на топло място, за да втаса. Обемът ще се увеличи. Щом това стане, прибавете 4 разбити яйца и разбъркайте.

тесто за катми
Загребвайте от сместа и разпределете тънък слой от нея върху предварително нагорещен и намазнен сач.

тесто за катми

Изпечете катмите до златисто от двете страни.

тесто за катми

Готовите намазвайте с масло.

Домашни катми на са

Добър апетит!

3.0/5 2 оценки
Домашни катми на сач с яйца без мляко (изпитана рецепта) | Рецепти Framar.bg
Нов код
ОТКАЖИ

РЕЦЕПТАТА е свързана към

© 2007 - 2019 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival