Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Бобена яхния с бяло вино и бекон

Бобена яхния с бяло вино и бекон

Бобена яхния с бяло вино и бекон - изображение

Необходими продукти:


  • 60 грама краве масло
  • 1 глава лук, настъргана
  • 100 милилитра бяло вино
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка куркума
  • няколко стръка нарязан пресен магданоз
  • 4 скилидки чесън, пресовани
  • 150 грама нарязан бекон
  • 300 грама боб
  • 2 дафинови листа


Начин на приготвяне:


Накиснете боба в подсолена вода за една нощ и го сварете на сутринта. Използвайте водата от бульона като естествен сгъстител, прецедете я и оставете настрана.

В тенджера сгорещете маслото и запържете лука. Прибавете бекона, куркумата, солта, пипера и чесъна. Разбъркайте и добавете боба, бялото вино, дафиновия лист.

Подправете с магданоз и налейте бульона от варенето. Оставете ястието да къкри на слаб огън за час, охладете, разсипете в купички и поднесете.

бобена яхния с вино и бекон

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mykitcheninspain.blogspot.es

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноХрани и ястияНовиниДиетиБотаникаЛайфстайл