Бобена яхния със сини сливи

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши червен боб
- 1 глава червен лук
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- сол, черен пипер
- листенца пресен джоджен
- 10 сини сливи без костилки
- олио за запръжка
- няколко стръка пресен магданоз
- 500 милилитра зеленчуков бульон
- 1 чаена лъжичка ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Накиснете боба за една вечер, а на другия ден изплакнете и го сварете. В тенджера загрейте олио, запържете нарязан ситно червен лук и прибавете боба.
Подправете със сол, черен и червен пипер на вкус. Разбъркайте и добавете нарязани ситно магданоз и джоджен. Сложете сините сливи, оцета и бульона.
Намалете мощността на котлона и варете на тих огън за 30-40 минути. Охладете, разсипете ястието в купички и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: tortelina.blogspot.es
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитно- Съединения в прасковите и сливите борят рака на гърдата
- Сливите регулират кръвното налягане и подобряват работата на сърцето
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА