Начало Хранене Хранене при Хранене при заболявания Хранене при атером

Хранене при атером

Хранене при атером - изображение

Атеромът представлява доброкачествено образувание на жлезите с мастна секреция по кожата и е резултат от тяхното запушване. Небалансираното хранене може да е предпоставка за нарушена обмяна на веществата и за запушване на каналите на мастните жлези.

 

Полезни хранителни продукти при атером:

  • Орехи: съдържат големи количества полиненаситени мастни киселини, които са важен елемент от храненето на човека. В ядките има и фитонцид юглон, повишаващ бактериостатичната функция на себума;
  • Яйца (кокоши): благодарение на богатството си от хранителни вещества, изпълняват важна роля за осигуряването на пълноценно хранене на мастните жлези;
  • Моркови: веществата, влизащи в състава на оранжевите зеленчуци, са отговорни за поддържането на нормална жизнена дейност на мастните жлези. Това се дължи на наличието на провитамин А във вид на бета-каротин;
  • Риба (тлъсти видове): полиненаситените мазнини в нея участват активно в процеса на производство на себум, който изпълнява важни антибактериална и защитна функции;
  • Пилешко месо: то е източник на протеини, а те от своя страна са необходими за строежа на клетките на мастните жлези;
  • Морско зеле: големи са количествата йод в него, а съчетанието на елемента с фитонцид юглон осигурява бактериостатичността на себума;
  • Натурален шоколад: стимулира освобождаването на серотонин, отговорен за доставянето на нормални количества кислород в целия организъм и в частност на мастните жлези;
  • Спанак: прекрасен източник на антиоксиданти, които подпомагат поддържането на водно-солевото равновесие на мастните жлези;
  • Зеленолистни зеленчуци: дават калий, магнезий и органичен калций, допринасят за добрата работа на жлезите, предпазват от прекомерното им секретиране;
  • Цвекло: то пречиства организма от шлаки и токсини, спомага за нормализирането на работата на мастните жлези.

 атером

Вредни хранителни продукти при атером:

  • Алкохолни напитки: приемът им стимулира развитието на спазми при отделителните канали на жлезите с мастна секреция, което след себе си води до риск от пълното им запушване и появата на липома;
  • Храни, които са годни за консумация след голям период от време: фактът, че са трайни дълго, говори за наличието на консерванти в тях, а последните не действат благоприятно върху мастните клетки;
  • Сладкарски изделия и печива от маслено тесто: такива продукти засилват вероятността от нарушаване на нормалното функциониране на жлезите с мастна секреция, при което настъпва засилено секретиране, а то от своя страна е причина за недобър вид на кожата, поява на лъскавина и акне по нея.

 

Източници: healthinfo.ua
Снимка: zhenskij-zhurnal.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноДиетиХранене при...Алтернативна медицинаЛайфстайлКлинични пътекиНормативни актовеСпециалистиНовиниЛеченияМедицински изследванияИсторияЗаведенияБотаника