Яйчен крем с ванилия и шоколад
Необходими продукти:
2 чаени чаши сметана
4 яйчни жълтъка
1/4 чаена лъжица ванилова захар (може ванилия)
3 супени лъжици бяла захар
млечен шоколад на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците със захарта (и ваниловата), без да спирате разбиването, налейте сметаната и поставете получената смес да се вари на водна баня в продължение на 25 минути. Разбърквайте периодично. След това разпределете крема в подходящи купички, чашки или други формички и охладете.
Поръсете крема с настърган шоколад и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Чийзкейк в чашка
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
Коментари към Яйчен крем с ванилия и шоколад