Задушени яйца със зеленчуци на тиган
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 меки домата
- 1 настърган морков
- 150 грама нарязани печурки
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 2 супени лъжици зехтин
- няколко скилидки чесън
- сол и черен пипер
- една чаена лъжичка червен пипер
- 50 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тиган и запържете нарязаните на едро лук, домати, чушки. Добавете настъргания морков, гъбите, чесъна и подправете със солта и пипера.
Разбъркайте, налейте бялото вино, задушете зеленчуците и след пет минути чукнете яйцата. Похлупете тигана с капак, след готовност сервирайте ястието топло, поръсено с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.shawacademy.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пържени яйца с кайма и домати
- Яйца в доматен сос на тиган
- Пълнени панирани яйца
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Бъркани яйца с пилешко филе и чушки
- Яйца на очи с лук и бекон
- Яйца на тиган с домати и манголд
- Задушени яйца по гръцки
Коментари към Задушени яйца със зеленчуци на тиган