Ябълков сладкиш с млечен крем
Необходими продукти
За тестото:
- 3 чаени чаши бяло брашно
- 1/2 чаена чаша захар (кристална или пудра, като може да използвате и повече, ако предпочитате по-сладкото)
- 5 жълтъка
- 250 грама масло (студено)
- 1-2 чаени лъжици бакпулвер
За крема:
- 1-1,5 килограма сладко-кисели ябълки
- 4-5 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжица канела
- 3-4 супени лъжици грис
- 1 пакетче ванилова захар
- 700 милилитра прясно краве мляко
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него добавете пудрата захар, бакпулвера, нарязаното студено масло и жълтъците.
Бързо замесете тесто, защото продуктите не трябва да се затоплят. Разделете го на две части, едната от които по-голяма от другата.
Увийте ги в найлоново фолио и приберете във фризера за половин час.
Докато тестото се охлажда, застелете тава с лист пергамент и го намазнете. След това по дъното разпределете по-голямата част от тестото и изпечете за 10 минути във вече сгорещената фурна. Извадете блата да изстине, а междувременно направете плънката.
Ябълките почистете от сърцевината и ги нарежете на малки парченца. Задушете ги на слаб огън за няколко минути. Когато омекнат, поръсете с канелата и захарта. Щом се карамелизират, свалете съда от котлона.
Ред е на крема.
В тенджера налейте прясното мляко, поставете на огъня и щом заври, старателно изсипете гриса и бъркайте, за да не се образуват бучки.
Подсладете на вкус, сложете и ванилията. Свалете съда от котлона и оставете крема да се охлади малко.
Следва сглобяването на десерта.
Върху запечената основа разпределете карамелените ябълкови парченца и ги покрийте с крема. Извадете останалата част от тестото от фризера и веднага го настържете отгоре.
Изпечете за около 40 минути при 180 градуса.
Поднесете десерта, поръсен с пудра захар.
Добър апетит!
Източник: recept-duhovka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лесен кокосов сладкиш
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Чийзкейк с халва и орехи
Коментари към Ябълков сладкиш с млечен крем