Ябълково вино
Необходими продукти:
2 килограма ябълки
2 литра вода
2,5 чаени чаши захар на пясък
Начин на приготвяне:
Смелете едро ябълките и ги сложете в стъклен съд (не в метален). Налейте водата и разбъркайте старателно с дървена лъжица. След пет дни прецедете ферментиралата напитка (отцедете добре с помощта на марля) и прибавете захарта. В продължение на няколко дни разбърквайте с дървена лъжица.
Красив наситен цвят може да придадете на виното, като използвате карамелизирана захар.
След 2 - 2,5 седмици то ще бъде готово.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE МОСКАТО ЯГОДА 5.5% 750 мл
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АРОНИАДА ЕСТЕСТВЕНА ВИТАМИНОЗНА НАПИТКА ОТ ПЛОД АРОНИЯ 5 % 500 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КОКОС 5.5% 750 мл
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНОМЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Мандраке, Мандрагора
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Силата на червеното вино
- Карамелизиран лук с масло и вино
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Класическа испанска сангрия
- Как влияе виното на здравето ни?
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
- Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси
Коментари към Ябълково вино