Шоколадов кисел с ванилия
Необходими продукти:
200 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица какао
1 чаена лъжица нишесте
2 чаени лъжици вода
ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете студената вода и какаото.
Прибавете нишестето и разбъркайте до изчезване на бучките.
Подсладете горещото мляко със захарта.
След това към него прибавете какаовата комбинация, която поставете на слаб огън, докато заври при непрекъснато бъркане.
Щом кипне, свалете от котлона.
Сложете ванилия на вкус и разпределете десерта в подходящи чаши или купички.
Украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: rezepty.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- Обикновен маслен крем
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
Коментари към Шоколадов кисел с ванилия