Шоколадово брауни без глутен
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша черен шоколад, натрошен
- 85 грама безсолно масло, нарязано на кубчета
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 3/4 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 2 яйца
- 2/3 чаена чаша бадемово брашно
- 1/3 чаена чаша оризово брашно
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса, като преди това преместите решетката в долната й част.
- Подмажете формата с масло и покрийте дъното й с 2 листа хартия за печене, разположени на кръст. Не се притеснявайте, че излизат от тавата, тъй като по този начин по-лесно ще извадите сладкиша.
- Загрейте шоколада, маслото и солта в купа на водна баня и периодично разбърквайте, докато се разтопят и смесят.
- Оставете шоколадовата смес да се охлади в продължение на 5 минути и добавете захарта и ванилията. Разбъркайте.
- Прибавете бадемовото и оризовото брашно и отново разбъркайте с помощта на дървена лъжица до гладка смес.
- Изсипете тестото във формата и печете около 20-25 минути или докато клечката за зъби излезе влажна, но чиста от сладкиша.
- Оставете шоколадовото брауни да се охлади и го извадете от формата с помощта на хартията за печене.
- Нарежете на квадрати и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ЗЛАТНА ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ХИП КОМБИОТИК 1 МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА 0+ месеца 300 г
МАЙПРОТЕИН BCAA прах 500 гр. С ВКУС
ПЕДИАКИД АПЕТИТ ТОНУС сироп 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ползи за здравето и приложение на метлено семе
- 7-дневна безглутенова диета за отслабване
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- K90.0 Цьолиакия
- За глутена - полезен или вреден в действителност е той
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Студено мляко с шоколад
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Шоколадово брауни без глутен