Чеснови миди в сметанов сос с прошуто
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 230 грама миди, добре измити и леко подсушени
- 80 грама прошуто, нарязано на едро
- 2 супени лъжици масло, безсолно
- 3 скилидки чесън, пресовани или настъргани
- 1/4 чаена чаша сметана
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Подправете мидите със сол и черен пипер на вкус.
- Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън.
- Разпределете мидите в един слой и ги запържете от двете страни за около 1-2 минути до златист цвят.
- Прехвърлете ги в чиния и заделете на страна.
- В същия тиган запържете нарязаното прошуто в продължение на 3-5 минути, докато стане леко хрупкаво.
- Добавете маслото и чесъна и гответе още няколко минути.
- Прибавете сметаната и бялото вино. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
- След около 2 минути върнете мидите в тигана и ги поръсете със зелен лук и магданоз.
- Поднесете ястието топло.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
НУРС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пресен чесън – ползи за здравето и приложение в кулинарията
- Лечебни ползи от чесън
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Чеснови миди в сметанов сос с прошуто