Цели варено-пържени картофи с розмарин в масло
Необходими продукти:
около 10 еднакви по размер равни и неголеми картофа
40-50 грама масло
бульон по избор
няколко стръка пресен или сух розмарин
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте старателно картофите и ги сложете в тефлонов тиган с капак.
Налейте бульон по ваш избор, който да заема 3/4 от обема на съда. След това сложете маслото, стръкове розмарин и подсолете на вкус.
Затворете съда с капак и оставете картофите да се варят, докато течността се изпари и се запекат от едната страна. Тогава обърнете от другата внимателно и изчакайте да се изпържат до златисто.
Това е всичко. Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: fotostrana.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Гарнитура от настъргани пържени картофи
- Пържени картофи с лук и бекон
- Пържени картофи с бекон, яйца, гъби и лук
- Подлютени пържени картофи по китайски
- Картофи на тиган с яйца
- Хрупкави картофи със спанак и каперси
- Испански пържени картофи с доматен сос
- Многолистни пържени картофи с патешка мас
- Пържени картофи с кайма
- Картофи със спанак, гъби и яйца
Коментари към Цели варено-пържени картофи с розмарин в масло