Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Цветно зеле с нахут, чесън и къри

Цветно зеле с нахут, чесън и къри

Цветно зеле с нахут, чесън и къри - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама замразено цветно зеле
  • 1 глави лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 200 грама сварен нахут
  • копър или магданоз
  • 1 чаена лъжица къри
  • зехтин и сол

 

Начин на приготвяне:

Нахута залейте за 8-10 часа с вода, която след това отцедете, изплакнете зърната и ги сварете до пълна готовност.

Цветното зеле нарежете на малки парчета, сложете в тиган, залейте с вода и поставете върху котлона. Когато течността кипне, добавете нахута в съда, сложете също накълцаните чесън и лук, кърито и зехтин по ваша преценка.

Ако е необходимо, подсолете и задушете продуктите под капак за около 15 минути (или до готовност).

Ястието може да поднесете като самостоятелно или в качеството му на гарнитура.


Добър апетит!

Източник: nashakuhnja.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиЛюбопитно