Царевична салата
Необходими продукти:
- 6 кочана царевица
- 1 голяма зелена чушка, нарязана
- 2 домата, нарязани
- 1/4 чаена чаша нарязан червен лук
- 1/2 връзка кориандър (или магданоз), нарязан
- 2 чаени лъжици зехтин (или повече на вкус)
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Затоплете скара или барбекю и изпечете царевицата, докато омекне и някои зрънца покафенеят. Отнема около 10 минути, така че не бързайте. Когато царевицата изстине, с нож отрежете зрънцата от кочана или почистете по друг начин, който на вас ви е удобен.
Комбинирайте печените царевични зърна със зеленчуците. Подправете със зехтин, сол и пипер според вашите предпочитания. Оставете поне 30 минути, преди да консумирате, по този начин ароматите ще се освободят и вкусът на салатата ще е по-добър и завършен.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР СОЙН & БОЯ ЗА КОСА № 10 А СВЕТЛО ПЕПЕЛНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 8 V ВЕНЕЦИАНСКО РУСО
ЦАРЕВИЧНА КОСА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 N СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО С УСПОКОЯВАЩ ЕФЕКТ ПРОТИВ СТРИИ 150 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 R ОГНЕНО ЧЕРВЕНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Използвайте 3 лесни начина, за да премахнете милиумите по кожата
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Царевична запеканка със спанак
- Как да защитим дома си от мравките с помощта на царевично брашно?
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Царевица, Кукуруз
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- 17 полезни неща, които да направим у дома само с царевично нишесте
Коментари към Царевична салата