Хрупкава ябълкова запеканка
Необходими продукти:
7 ябълки
4 чаени лъжици лимонов сок
1/2 чаена лъжица ванилия
1 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена лъжица смляна канела
1 чаена чаша овесени ядки
1/2 чаена чаша масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Нарежете ябълките на малки парчета и ги смесете с лимоновия сок и ванилията. След това ги разпределете равномерно в тава с размери 22 х 30 см. Смесете захарта с канелата и овесените ядки, нарежете маслото. Изсипете захарната смес върху ябълките и сложете десертът да се пече в продължение на 45 минути, докато плодовете не омекнат, покритието трябва да стане хрупкаво.
Поднесете ябълковата запеканка със сметана или ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ С ОВЕС 190 г
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
Нов ПРОМОБИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА snk80-87
БИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА sn71s-20
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
КУБА ROYAL ДЕО СПРЕЙ ЗА МЪЖЕ 200 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Отслабване с мед и канела
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Канелено дърво, Канела
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Ябълка
Коментари към Хрупкава ябълкова запеканка