Хляб с орехи и брашно от елда
Необходими продукти:
250 грама пшенично брашно
50 грама брашно от елда
150 милилитра вода
5 грама суха мая
25 милилитра олио
шепа нарязани орехови ядки
1 супена лъжица захар
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топла вода и оставете за момента.
Смесете двата вида брашно в съда на хлебопекарна, прибавете захарта и солта.
Налейте олиото при маята и прибавете тази смес към сухата.
Нарежете ореховите ядки на едри парчета.
Изсипете ги при останалите продукти по време на процеса на замесване на тестото.
След час и половина то ще е втасало достатъчно и ще е готово за изпичане.
Сложете го върху дъска, посипана с брашно, придайте желаната форма и направете разрези по повърхността.
Прехвърлете в тава, чието дъно сте покрили с намазнен пергамент.
Покрийте с кърпа и оставете да втаса за около 15-20 минути.
След това намажете повърхността с вода или олио.
И вече е време да изпечете хляба във фурната в продължение на 20-25 минути, докато се образува апетитна коричка.
Добър апетит!
Снимки: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БРАШНО ОТ ЕЛДА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АНТИПАРАЗИТ БИЛКОВА СМЕС 200 гр.
ЧАЙ ФИЛТЪР ИМУНО ГРИКА * 60
ВИРУМИН ДЕХИДРО ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ГЕЛ ОХЛАЖДАЩ 250 мл.
БИОХЕРБА ЕЛДА (ГРЕЧКА) 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Орехи - ползи и вреди
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Секирче, Посевно секирче, Тревен грах
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Хляб с орехи и брашно от елда