Хлебни купички
Необходими продукти:
550 грама пшенично брашно
20 грама грис
15 грама прясна мая
10 грама сол
320 милилитра топла вода
50 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и гриса, натрошете маята с пръсти и я разпределете равномерно върху тях. Сложете солта, налейте водата и зехтина.
Замесете еластично тесто, което разделете на 8 части или на колкото желаете според предпочитаната крайна форма.
Изберете подходящи по размер чашки, купички, гърненца или друго. Разточете тестото и го сложете върху обърнатите съдове.
Загрейте фурната до 250 градуса. Докато това стане, тестото ще втаса за 10 минути. Поставете купичките във фурната и намалете температурата до 200 градуса. Около 25 - 30 минути печене са достатъчни.
Когато извадите съдовете от фурната, старателно отделете хлебните купички.
Ако се наложи, помогнете си с острието на нож. Това е резултатът.
Може да направите всякакви съдове по този начин - плитки или дълбоки, тесни или широки, за салата или за супа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
21 СЕНЧЪРИ МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули 600 мг * 150
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
СПОНСЕР ПРО ПРЕ - УЪРКАУТ БУСТЕР 256 гр.
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + НАТОКИНАЗА капсули * 60
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Силиконовите форми за печене – употреба, предимства и вреди
- Тутманик
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да почистим захабените и замърсени емайлирани съдове без препарати
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Хлебни купички