Фритата Примавера
Необходими продукти за 4 порции:
- 3 яйца
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 8 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици нарязан магданоз
- сол
за плънката
- 4 стръка зелен лук
- зехтин
- една червена чушка
- 5 маслини без костилки
- една шепа царевица
- една шепа грах
- 1/2 чаена чаша нарязани гъби
- сол и черен пипер
за поръсване
- 50 грама настъргано сирене
Начин на приготвяне:
Предварително сгорещете фурната на 180 градуса. В зехтин запържете пресния лук и добавете останалите зеленчуци. Задушете за 2 минути и охладете. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Разбийте яйцата, подсолете, добавете брашното, заквасената сметана и магданоза. Разбъркайте докато продуктите се смесят и комбинирайте със зеленчуковата смес.
Пресипете в тавичка, предварително намазана със зехтин, поръсете със сирене и запечете за 30 минути до златисто. Охладете, разрежете фритатата и поднесете, гарнирана със свежа салата.
Добър апетит!
Източник: www.homecookingadventure.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ИСО ДЕТСКИ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ЗЕЛЕНЧУЦИ KRU11207
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОБАРБЕЛ ДРЕКСЕЛ ПРИ БОЛКА И СКОВАНОСТ таблетки * 150
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да отглеждаме зеленчуци без химикали?
- Вижте как и къде растат плодовете и зеленчуците, преди да бъдат откъснати
- Фритата с гъби, домати и кашкавал
- Зеленчукова салата с булгур и ароматен чеснов сос
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
Коментари към Фритата Примавера