Флан с маскарпоне
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 200 грама маскарпоне
- 350 милилитра прясно мляко
- 125 грама захар
- листенца прясна мента
- коктейлни черешки за украса
за карамела:
- 50 грама захар
- 2 чаени лъжички вода
Начин на приготвяне:
Загрейте захарта в сух тиган докато се карамелизира и прибавете водата. Разбъркайте и оставете карамела настрана. Разбийте яйцата заедно със захарта, маскарпонето и млякото.
Сипете карамела в стъклена форма за печене, налейте яйчената смес, загрейте фурната на 170 градуса и изпечете за 40 минути.
Охладете, с помощта на чиния обърнете и разрежете. Поднесете десерта, гарниран с листенца прясна мента и коктейлни черешки.
Да ви е сладко!
Източник: www.annarecetasfaciles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Карамелизирана захар - рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Флан с маскарпоне