Топъл сандвич на тиган с праскови, сирене крема и канела
Необходими продукти:
- 16 тънки филийки хляб
- 6-7 яйца
- 2-3 супени лъжици прясно мляко
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
- 1 чаена лъжичка канела
- 3 праскови, нарязани на тънки филийки
- 230 грама сирене крема
- масло за тигана
За гарниране:
- праскови
- мед
- пудра захар
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата в средно голяма купа и добавете прясното мляко, ваниловия екстракт и канелата. Разбъркайте.
- Разтопете 1 супена лъжица масло в тиган на средно силен огън.
- Разпределете крема сиренето върху 8 филийки хляб и го разстелете равномерно.
- Потопете една от тях в яйчената смес с ненамазаната страна надолу и внимателно я поставете в тигана.
- Подредете 1/8 част от прасковените филийки върху крема сиренето.
- Потопете една филийка от ненамазаните в яйчената смес и покрийте прасковите с нея.
- Изпържете сандвича за около 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят, като го обръщате внимателно. Повторете с останалите филийки.
- Поръсете с пудра захар, гарнирайте с мед и праскови и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: abeautifulmess.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИКАРОВ МАСЛО ОТ ПРАСКОВА 100 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО ПРАСКОВА И БЕРГАМОТ 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ПРАСКОВИ И МАНГО 750 мл
ГРЕЙС КОЛ ДАМСКИ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ БОЖУР, ПРАСКОВА, МАЛИНА 1 + ГЪБА ЗА БАНЯ
НовБИОХЕРБА МАСЛО ОТ ПРАСКОВА 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Отслабване с мед и канела
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Рецепти за сирене пане
- Полезни свойства на канелата
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
Коментари към Топъл сандвич на тиган с праскови, сирене крема и канела