Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Сьомга със сос от киселец и орехова паста

Сьомга със сос от киселец и орехова паста

Сьомга със сос от киселец и орехова паста - изображение

Необходими продукти:

  • 3 парчета сьомга, всяко от които с тегло от 200 грама
  • 1/2 чаена чаша орехови ядки
  • стрък естрагон
  • стрък босилек
  • 1 супена лъжица масло

За маринатата:

  • стрък целина
  • стрък розмарин
  • 2 супени лъжици олио

За соса:

  • 1 чаена чаша течна сметана с 22% масленост
  • връзка киселец
  • 2 супени лъжици сухо бяло вино
  • 1 малка глава лук
  • 1,5 чаени чаши лимонов сок
  • сол и смлян бял пипер

 

Начин на приготвяне:

Измийте целината и я нарежете на тънки ленти, от стръка розмарин вземете само листенцата.

Рибата сложете в купа, полейте с олиото и поръсете с подготвените подправки. Покрийте с найлоново фолио и оставете сьомгата на тъмно място за около 20 минути.

Междувременно направете соса. Измийте и подсушете киселеца, лука обелете и нарежете ситно. Смесете двата зеленчука в тиган, налейте бялото вино и поставете сместа за 2 минути на бавен огън.

След това прибавете сметаната, лимоновия сок, разбъркайте и нека сместа кипне. Нека се приготвя в продължение на 10-12 минути на среден огън. Когато свалите от котлона, стрийте, прокарвайки я през сито.

Върнете соса обратно в тигана, подправете с бял пипер и сол, разбъркайте и оставете на топло място.

Смелете ореховите ядки заедно с босилека и естрагона, изсипете в купа и прибавете към тях маслото.

Рибата подсушете и подредете в тава. Овкусете със сол и черен пипер, след което върху всяка порция сложете от ореховата паста.

Изпечете за приблизително 20 минути във фурната при температура от 180 градуса.

Поднесете сьомгата със соса от киселец и да ви е вкусно.

Източник: vkusnodoma.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияДиетиРецептиЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаХранене при...