Сръбска Гибаница
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 100 грама сирене рикота
- 100 грама натрошено краве сирене
- 4 супени лъжици заквасена сметана
- 1/3 чаена чаша кисело мляко
- 1/3 чаена чаша газирана вода
- 5-6 стръка пресен копър
- черен пипер на вкус
- 400 грама кори за баница
- 4 супени лъжици разтопено масло
Начин на приготвяне:
В купа смесете яйцата, сирената, сметаната, млякото и газираната вода. Разбъркайте до хомогенност и подправете с копъра и черния пипер.
Оставете настрана и загрейте фурната на 190 градуса. В тава сложете две по две половината от корите за баница, намажете ги с масло и добавете плънката.
Разстелете, намаслете останалата половина и сглобете баницата.
Глазирайте с маслото и я изпечете за 30-35 минути до златиста хрупкава коричка и след готовност я завийте с влажна кърпа.
Охладете, разрежете, поднесете и й се насладете.
Добър апетит!
Източник: motherwouldknow.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Рецепти за сирене пане
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Полезна ли е заквасената сметана
Коментари към Сръбска Гибаница