Спаначени кюфтета с лук, кашкавал и прясно мляко
Необходими продукти:
500 грама спанак (може и замразен)
300 милилитра прясно мляко
2,5 - 3 чаени чаши брашно
1 глава лук
100 грама кашкавал
100 грама галета
1/2 чаена лъжица сода
сол на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Ако използвате замразен спанак, първо го размразете. Пресния попарете и отцедете течността.
Нарежете лука на ситно и го запържете. Добавете спанака, настъргания кашкавал, разбъркайте и нека всичко се задушава в продължение на 3 минути.
Налейте прясното мляко в сместа, сложете содата и сол на вкус. След това постепенно добавете брашното, разбъркайте и оставете тестото да изстине.
Когато това стане, от него оформете кюфтета, потопете ги в прясно мляко, оваляйте в галета и изпържете на силен огън от двете страни до получаването на хрупкава апетитна коричка. Подредете в тава и поставете във фурната при 180 градуса за 15 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Спаначени кюфтета с коприва
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтета с броколи
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от спанак и ориз с чесън и лук
- Кюфтета от просо и лук в хрупкава панировка
Коментари към Спаначени кюфтета с лук, кашкавал и прясно мляко