Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Спанак с яйца под шуба

Спанак с яйца под шуба

Спанак с яйца под шуба - изображение

Необходими продукти за две порции:


  • 350 грама пресен спанак
  • 2 връзки пресен лук
  • 1 връзка пресен джоджен
  • олио за запръжка
  • сол, черен пипер
  • 1 нарязан на кубчета домат
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 150-200 грама настърган кашкавал
  • 2 яйца
  • шарена сол за поръсване

 

Начин на приготвяне:

 

Сгорещете мазнина, нарежете спанака ситно и го запържете. Прибавете нарязан ситно зелен лук, домат и джоджен. Подправете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус.

Задушете сместа за 5 минути и я пресипете в две глинени гювечета. Чукнете във всяко по едно яйце и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

Извадете ги, поръсете с кашкавал и върнете обратно за още 10 минути. Охладете, поднесете и им се насладете. По желание подправете с шарена сол.

Добър апетит!

Източник: www.elrecetariodemari.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноДиетиСнимкиНовиниБотаникаЛайфстайлАнкетиАлтернативна медицинаЛечения