Сочни пилешки гювечета с бира и лук
Необходими продукти:
1 килограм пилешко месо
500 милилитра бира
700 грама лук
дафинов лист
сол и черен пипер
вода и брашно
Начин на приготвяне:
Измийте старателно пилешкото, нарежете го на парчета, които подправете със сол и смлян черен пипер. Сложете в купа и добавете дафиновия лист.
Обелете лука, нарежете го ситно и изсипете при месото. Разбъркайте и разпределете сместа в гювечета.
Залейте с бира, тя трябва да покрива пилешкото.
Затворете съдовете с капаци или си направете такива от брашно и вода.
Поставете във фурната и нека ястието се приготвя при 200 градуса.
Резултатът е сочно и крехко пилешко, а вкусът и ароматът на бирата не се усещат изобщо.
Добър апетит!
Снимка: hochu.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Защо е полезна маската за коса с бира
- За какво е полезна бирата?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
Коментари към Сочни пилешки гювечета с бира и лук