Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Сотирани гъби с чесън, мащерка и бяло вино

Сотирани гъби с чесън, мащерка и бяло вино

Сотирани гъби с чесън, мащерка и бяло вино - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама пресни печурки
  • 60 грама масло
  • сол, черен пипер
  • 1-2 стръка прясна мащерка
  • 50 милилитра бяло вино
  • 50 грама настърган пармезан
  • 2 нарязани чеснови скилидки


Начин на приготвяне:


Измийте, подсушете и нарежете гъбите на две. Загрейте маслото и ги сотирайте в него. Подправете с нарязаните скилидки чесън, мащерката, солта и пипера.

Разбъркайте и налейте бялото вино. Намалете мощността на котлона и гответе докато течността се редуцира. Разпределете порции, поднесете ястието топло, гарнирано с настърган пармезан и му се насладете.

По желание поднесете гъбките с подходящ аперитив.

Добър апетит!

Източник: cakescottage.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаникаЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиАлтернативна медицинаХрани и ястияЕ-тата в хранитеНовиниИсторияПроизводители