Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон
Необходими продукти:
1,2 килограма зелено грозде (най-добре е да бъде без семки)
600 грама захар на пясък
200 милилитра гроздов сок
100 грама бадеми
2 звездички анасон
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гроздовите зърна с топла вода, изсипете ги в тава и засипете със захарта. Налейте сока, сложете и подправките. Поставете съда във фурната, загрята до 150 градуса и оставете така в продължение на около 3 часа. Разбърквайте периодично.
Залейте бадемите с вряща вода и нека престоят 5 - 7 минути, за да може да ги обелите лесно.
Почистете ги от ципите и прибавете към гроздето 1 час преди да го извадите от фурната.
Канелата и анасона извадете, когато сладкото е готово. Разпределете в бурканчета и стерилизирайте за няколко минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ САПУН С ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ И БОРОВИНКА 250 гр.
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО МАСЛО И ВИТАМИН C капсули * 90
БАРСА капсули 460 мг * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХИМАЛАЯ КОФ СИРОП ЗА СУХА И ВЛАЖНА КАШЛИЦА 120 мл
БИЛКА ПОДХРАНВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ 150 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Сладко от ананас
- Грозде, лоза
- Черно кучешко грозде
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Стафиди - състав и ползи
- Ягодово сладко с мед (без варене)
- Млечно смути с грозде и банан
- Отслабване с грозде – 4-дневна диета и пречистващи дни
Коментари към Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон