Скумрия в бира със стафиди и лимон
Необходими продукти:
1 килограм прясно замразена скумрия
1/2 лимон
шепа стафиди
1 чаена чаша светла бира
2 супени лъжици олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете рибата, измийте я, подсушете и нарежете на парчета. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Изцедете сока на лимона, кората настържете със ситно ренде.
Залейте скумрията със сока и приберете в хладилника за час.
Измийте стафидите и ги залейте с гореща вода.
Когато извадите рибата от хладилника, сложете я в дълбок тиган и я поръсете с лимоновата кора и стафидите. Полейте с олиото и бирата, затворете съда с капак и задушете ястието на слаб огън в продължение на 20-30 минути.
Поднесете рибата върху листа зелена салата, декорирайте с резени лимон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- За какво е полезна бирата?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба на тиган с масло и билки
Коментари към Скумрия в бира със стафиди и лимон