Свинско с ябълки и горчица
Необходими продукти:
2 парчета свинско филе
1 зелена ябълка
1 глава лук
1 ч. л. дижонска горчица
сол, чесън на прах и смлян черен пипер - на вкус
1/4 ч. л. сушена мащерка
За маринатата:
2 с. л. зехтин
сок от 1 лимон
2 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото. Разрежете на половина по дължина всяко от парчетата филе, оставяйки по около 1 см в краищата неразрязан. Пригответе маринатата, смесвайки всички продукти за нея. След това намажете свинското със сместа, сложете го в дълбока купа и го залейте с останалата марината. Оставете на стайна температура за 3 часа.
Обелете лука, нарежете на полукръгчета и го запържете в зехтин, докато омекне. Прибавете сол, черен пипер, горчицата и мащерката. Разбъркайте всичко добре и напълнете получените джобчета на месото със сместа. Затворете краищата с помощта на клечки за зъби. Изпържете от двете страни в добре загрята мазнина. След това, в същия съд изпържете и ябълката, нарязана на тънки парчета за около 20 секунди от всяка страна.
Готовото месо се поставя в чиния и отгоре се нареждат резените ябълка. Може да сервирате.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свинско с ябълки и горчица