Свински ребърца с нахут
Необходими продукти:
600 - 800 грама свински ребърца
200 - 250 грама нахут
20 - 30 грама каперси
2 - 3 глави лук
2 - 3 скилидки чесън
3 домата
50 милилитра зехтин
няколко стръка копър
риган и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута в студена вода за няколко часа (или от предната вечер). Когато набъбне хубаво и поеме водата, изплакнете го, залейте с чиста вода и сложете да се свари (около 40 минути).
През това време нарежете ребърцата и ги запечете в нагорещен тиган по 2 - 3 минути от всяка страна (не използвайте мазнина и сол), трябва да се образува кафява коричка. Сложете ги в купа.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги изпържете в зехтина до златисто. След това добавете каперсите, нарязаните на ситно домати, ригана, сол и накълцания копър.
Нека всичко се задушава в продължение на 5 минути. В получения ароматен сос сложете ребърцата и сварения нахут. Подсолете на вкус и налейте половин чаена чаша вода. Разбъркайте, затворете сада с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън в продължение на 20 минути (или до готовност).
Поднесете горещо. Идеално се съчетава с пресни домати и зелена салата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Пилешки гърди с нахут и спанак
- Бобови култури
- Веган майонеза от нахут
Коментари към Свински ребърца с нахут