Сарми с морски продукти
Необходими продукти:
8 зелеви листа
1 морков
6 с. л. варен ориз
1 глава лук
200 грама замразени морски дарове
50 бяло вино
2 с. л. олио
1/2 ч. л. сух розмарин
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
За сметановия сос:
6 с. л. сметана (заквасена)
копър, магданоз, мащерка - по 1 стрък
1-2 скилидки чесън
сол на вкус
зелени подправки, билки за украса
Начин на приготвяне:
Измийте зелевите листа и ги сложете във вряща вода за няколко минути, за да омекнат.
За плънката: Сварете ориза. Нагорещете олио, добавете към него розмарина, бялото вино и изпържете морските продукти в тази смес до получаването на златист цвят. Посолете на вкус. Нарежете на ситно моркова и лука, запържете ги в мазнината, в която сте пържили месото. Смесете ориза, морския микс, моркова и лука.
Напълнете зелевите листа с получената плънка. Сварете или изпържете, докато зелето не стане готово.
Сос: Прибавете намачкания чесън и ситно нарязаните зелени подправки към сметаната.
Сармите се заливат със соса, украсяват се по избор и се поднасят. Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Сармички от лапад с ориз
- Рецепти за лозови сарми с булгур
- Постни лозови сарми с ориз и орехи
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Сарми в доматен сос
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Гръцки сармички със сос Авголемоно
- Сарми от маруля с козе сирене
- Постни мързеливи сарми с гъби в доматен сос
- Сарми на тиган с плънка от сьомга, гъбен сос и ориз
Коментари към Сарми с морски продукти