Салата с пилешко, кускус и портокали
Ако имате останало пилешко месо от предното готвене, можете да го включите в тази интересна и вкусна салата с кускус и портокали. Съставките са за 2 порции, а приготвянето ще отнеме около 30 минути.
Необходими продукти
- 50-60 грама готвено пилешко месо
- 2 големи шепи кускус
- 3 портокала - 1 цял и 2 изтискани на сок
- сока на 1 лимон
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
- 1 шепа свежи листа от босилек
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Изсипете кускуса в купа и го полейте с кипяща вода, за да се покрие напълно. Оставете да престои около 15 минути, след което отцедете.
В друг съд смесете лимоновия сок, портокаловия сок и зехтина. Подправете с малко сол и черен пипер. Изсипете готовия дресинг върху кускуса и го оставете за 10 минути.
През това време обелете другия портокал и го нарежете на едри парчета. Добавете ги към кускуса заедно с пилешкото. Сложете босилека и зеления лук. Разбъркайте леко всички съставки.
Поднесете готовата салата в подходящи чинии. Приятен апетит!
Източник: BBC Food
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Салата с пилешко, кускус и портокали