Салата с киселец и бекон
Необходими продукти:
70 грама бекон (или пушени гърди)
10 листа киселец
10 листа маруля
1-2 домата
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тънко бекона напречно на влакната. Нагорещете тиган и сложете парчетата да се изпържат от двете страни. Свалете от котлона и оставете да изстинат.
Измийте киселеца и марулята под течаща вода и поставете върху кърпа, докато влагата от листата не попие в тъканта и ги сложете в хладилник за 15 минути. Накъсайте киселеца на такива парченца, на каквито е нарязано месото. Прибавете доматите (нарязани) към листата и посолете. Сложете бекона в салатиера, залейте със собствената му мазнина, отделена при пърженето и разбъркайте.
Салатата е готова. Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
СИНУМАРК капсули * 10
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
ЧИСТ НОС капсули * 60 ЕСПАРА
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЕВКАЛИПТ пастили * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Руладини с бекон на фурна
- Салата от маслини и лук
- Киселец - полезни свойства и противопоказания
Коментари към Салата с киселец и бекон