Салата от целина с орехи и пармезан
Необходими продукти:
8 големи стръка целина с листата
85 грама орехови ядки
50 милилитра зехтин
1,5 супени лъжици винен оцет
60 грама настърган пармезан
1/2 чаена лъжица сол
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса и изсушете в нея орехите за 7-10 минути, след което ги нарежете.
Към оцета прибавете зехтина, сол и смлян черен пипер.
Нарежете тънко целината и сложете в салатиера. Добавете орехите и настъргания пармезан, разбъркайте.
Овкусете салатата със соса и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: recepti.kz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
НЕОКС олио 60 мл ЕКОФАРМ
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НЕОПЮР БАЛАНСИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ СУХ ПЪРХОТ 150 мл
НЕЙЧЪРС КРАФТ ПОДКРЕПА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ С БЯЛ ТРЪН капсули * 90
АПЕГРА капсули 175 мг * 50
ХЕРБАЛКАН ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Орехи - ползи и вреди
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Салата от целина с орехи и пармезан