Салата от печени чушки с каперси, чесън и магданоз
Необходими продукти:
4 - 5 чушки за печене
3 - 4 супени лъжици каперси
2 - 3 скилидки чесън
магданоз
босилек (по желание)
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 - 2 супени лъжици лимонов сок
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките във фурната при 200 градуса, след това сложете в тенджера, затворете с капак, изчакайте да се запарят и обелете. Съберете сока, който се е отделил.
Нарежете чушките на тънки сламки, сложете ги в подходяща чиния и върху тях разпределете каперсите, нарязаните на ситно чесън и магданоз.
Смесете сока, който отделихте, със зехтина и лимоновия сок. С получената смес залейте чушките и приберете в хладилника за 30 минути.
Може да добавите и босилек.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ЛИБИФЕМ таблетки * 30
ЛИБИФЕМ МЕНО 50+ таблетки * 30
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
ХАЙЪР НЕЙЧЪР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 180
Безплатна доставка за България!ХАЙЪР НЕЙЧЪР УАЙС УОМЪН - МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с чесън
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Каперси - полезни свойства и вреди
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
Коментари към Салата от печени чушки с каперси, чесън и магданоз