Рулца от бутер тесто с гъби и чушки
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 1 нарязана ситно глава лук
- 1 сурова зелена чушка
- 1 сурова червена чушка
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 5 грама черен пипер
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 250-300 грама нарязани ситно печурки
- 2 пресовани скилидки чесън
- 1 стрък прясна мащерка
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 разбито яйце
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете мазнината и запържете лука, нарязаните ситно чушки, гъби и чесън. Прибавете черния, червения пипер, мащерката и соевия сос. Разбъркайте, след готовност свалете и охладете сместа. Загрейте фурната на 180 градуса.
Размразете тестото и го разделете на две части, нарязани по дължина. Разточете ги в правоъгълни форми и изрежете краищата с нож, така че да се подравнят. Разпределете плънката от единия край на кората и завийте с другия.
Запечатайте рулцата с помощта на вилица, намажете с разбито яйце и запечете до златисто. След готовност завийте с влажна кърпа и поднесете топли.
Добър апетит!
Източник: www.wearesovegan.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Шоколадово руло с боровинки и маскарпоне
- Захарни пеперуди от бутер тесто
Коментари към Рулца от бутер тесто с гъби и чушки