Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Пържени равиоли с коприва и картофи

Пържени равиоли с коприва и картофи

Пържени равиоли с коприва и картофи - изображение

Необходими продукти

За плънката:

  • 2 глави лук шалот
  • 1 яйце
  • сол
  • 200 грама коприва
  • 200 грама гъби
  • 3 картофа
  • 60 грама масло


За тестото:

  • 270 грама брашно
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 яйца
  • 1 супена лъжица студена вода
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното със солта, към него добавете маслото, яйцата и налейте 1 супена лъжица много студена вода. Разбъркайте и замесете твърдо тесто, което увийте в найлоново фолио и сложете за половин час в хладилника, докато направите плънката.

Накълцайте ситно лука, запържете го леко в 1 супена лъжица масло, добавете накъсаните листата коприва, разбъркайте и поръсете с черен пипер и сол.

Извадете плънката в купа и оставете да се охлажда.

Картофите сварете и ги прокарайте през сито.

Към плънката от коприва добавете яйцето и картофите. Сместа за равиолите е готова.

Извадете тестото от хладилника, разточете го тънко, изрежете кръгчета с помощта на чаша и в половината на всяко сложете по 1 чаена лъжица от пълнежа. Затворете с другата част и прищипете краищата с пръсти.

Равиолите не варете, а изпържете в нагорещена растителна мазнина.

Поднесете ги с изпържени в зехтин печурки и заквасена сметана.

Добър апетит!

Източник: kp.by

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноИсторияСнимкиДиетиБотаника