Пържена скумрия
Необходими продукти:
1 скумрия или брой според желаните порции
брашно за овалване
олио за пържене
сол, смлян черен пипер и други подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете рибата, отрежете главата и опашката й. Измийте под течаща вода и подсушете.
Подправете със сол и смлян черен пипер, оваляйте скумрията в брашно. Отстранете излишното количество от него, за да не прегори по време на термичната обработка.
Сгорещете голямо количество олио в подходящ съди и в него изпържете рибата на среден огън в продължение на 5-7 минути от всяка страна (до образуването на румена коричка).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Пилешки дробчета с лук
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Пържена скумрия