Пълнозърнест пшеничен хляб с мед
Необходими продукти:
500 грама пълнозърнесто пшенично брашно
7 грама суха мая
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
1 ч. л. прозрачен течен мед
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, солта и маята. Добавете 300 мл топла вода, зехтина и меда. Замесете тесто.
Сложете тестото в подмазана с мазнина тава, направете вдлъбнатини с пръстите и оставете на топло за 1 час.
Загрейте фурната до 180 градуса. Направете няколко разреза с остър нож върху тестото. Печете около 35 минути до получаване на златист цвят.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г 4800
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 90 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 200 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 370 гр.
ХАРМОНИКА СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Агаве
- Манука
- Мед за очите
Коментари към Пълнозърнест пшеничен хляб с мед