Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
Необходими продукти:
- 700 грама пълнозърнесто брашно
- 300 грама бяло брашно
- 5 грама ванилия
- 2 пакетчета инстантна мая за хляб
- 4 яйца
- 200 грама краве масло
- 350 милилитра топло прясно мляко
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 30 милилитра олио
- щипка сол
за плънката
- 100 грама филирани бадеми
- 100 грама смлени орехи
- 150 грама микс от сушени плодове
- 4-5 кубчета локум, нарязани ситно
Начин на приготвяне:
В купа сложете двата вида брашна, добавете маята за хляб, ванилията, олиото и солта. Разбийте яйцата със захарта и прибавете към сместа.
Налейте прясното мляко, добавете ядките, плодовете, локума и направете тесто. Оставете го да втаса, след това нарежете маслото на кубчета и постепенно го вкарайте в тестото.
Изчакайте отново да увеличи обема си, премесете още веднъж и оформете според вкуса ви. Сложете козунака в намаслена форма и изпечете в сгорещена фурна, на 170 градуса до готовност. Охладете печивото, разрежете, поднесете и с наслада си хапнете.
Да ви е сладко!
Източник: www.vivirsmart.cl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Великден - традиции и обичаи
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Нисковъглехидратен козунак с ядки и кокосово брашно
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Интересни техники за боядисване на великденски яйца
- Рецепти за солен козунак
- Великденските яйца – произход и традиции
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Направете си поставки за яйца от ролки кухненска или тоалетна хартия
Коментари към Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум