Пълнозърнеста пица с карамелизиран лук и наденички
Необходими продукти:
- 350 грама наденица
- 3 супени лъжици зехтин
- 500 грама пълнозърнесто тесто за пица
- 2 нарязани глави червен лук
- 1 корен резене, нарязан на ситно
- сол и черен пипер на вкус
- 150 грама настърган кашкавал
- 3-4 стръка див лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, намаслете тавичка и разстелете тестото. Запечете блата до златиста коричка и охладете.
През това време загрейте зехтин, нарежете, запържете и задушете наденичките за 4-5 минути. Отцедете ги и в същата мазнина сотирайте лука и резенето.
Подправете със сол и черен пипер, задушете сместа за 15-20 минути докато зеленчуците омекнат и започнат да се карамелизират.
Намажете готовия блат със зехтин, разпределете плънката и наденицата, поръсете с кашкавала и запечете за 10 минути. След готовност охладете, разрежете пицата на парчета, гарнирайте я с нарязан див лук и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 90 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 200 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 370 гр.
ХАРМОНИКА СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Рецепти за домашен бахур
- Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
- Здравословна черна пица
- Тортила питки с наденица и яйца
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Бърза пица на тиган
- Наденички с гъби и лук
- Тесто за пица без мая
Коментари към Пълнозърнеста пица с карамелизиран лук и наденички