Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнен хляб с тиквички и пилешко

Пълнен хляб с тиквички и пилешко

Пълнен хляб с тиквички и пилешко - изображение

Необходими продукти:

  • 1 цял бял хляб
  • 1 тиквичка (неголяма)
  • 200 грама цветно зеле (карфиол)
  • 1 глава лук
  • 2 чушки (сладки)
  • 300-400 грама пилешко филе
  • 150 грама кашкавал (настърган, за плънката и за поръсване)
  • подправки


Начин на приготвяне:

В подсолена вода сварете филето. Тиквичката нарежете на кубчета и изпържете в тиган с олио.

тиквички

Карфиола измийте, разделете на съцветия и добавете при тиквичката.

карфиол

Следват ситно накълцаната глава стар лук...

лук

и... двете превърнати в малки кубчета разноцветни сладки чушки.

чушка

Сега е моментът да овкусите със сол и предпочитани подправки, разбъркайте и нека зеленчуците се задушават, докато омекнат. Когато сместа се охлади, поръсете я с половината (или колкото искате) от настъргания кашкавал и се заемете с подготовката на хляба.

зеленчукова плънка

Отрежете цялата му горна част, издълбайте меката вътрешност и разпределете по дъното 1/2 от зеленчуковата плънка.

хляб

Следващият слой е от накъсаното вече сварено и охладено пилешко. Вариант е и да го смесите с другите продукти и тогава да напълните хляба.

пилешко филе

Върху филето сложете останалите задушени зеленчуци и ги покрийте със заделения кашкавал.

кашкавал

Изпечете хляба за около половин час във фурната при 180 градуса - ще се образува апетитна коричка.

пълнен хляб

Добър апетит!

Източник: povarenok.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноНовиниДиетиИнтервютаЛайфстайл