Пълнен хляб с тиквички и пилешко
Необходими продукти:
- 1 цял бял хляб
- 1 тиквичка (неголяма)
- 200 грама цветно зеле (карфиол)
- 1 глава лук
- 2 чушки (сладки)
- 300-400 грама пилешко филе
- 150 грама кашкавал (настърган, за плънката и за поръсване)
- подправки
Начин на приготвяне:
В подсолена вода сварете филето. Тиквичката нарежете на кубчета и изпържете в тиган с олио.
Карфиола измийте, разделете на съцветия и добавете при тиквичката.
Следват ситно накълцаната глава стар лук...
и... двете превърнати в малки кубчета разноцветни сладки чушки.
Сега е моментът да овкусите със сол и предпочитани подправки, разбъркайте и нека зеленчуците се задушават, докато омекнат. Когато сместа се охлади, поръсете я с половината (или колкото искате) от настъргания кашкавал и се заемете с подготовката на хляба.
Отрежете цялата му горна част, издълбайте меката вътрешност и разпределете по дъното 1/2 от зеленчуковата плънка.
Следващият слой е от накъсаното вече сварено и охладено пилешко. Вариант е и да го смесите с другите продукти и тогава да напълните хляба.
Върху филето сложете останалите задушени зеленчуци и ги покрийте със заделения кашкавал.
Изпечете хляба за около половин час във фурната при 180 градуса - ще се образува апетитна коричка.
Добър апетит!
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Бига - квас за хляб по италиански
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
Коментари към Пълнен хляб с тиквички и пилешко