Пълнено пиле с ориз, плодове и орехи
Необходими продукти:
1 цяло пиле
200 грама сварен ориз
50 грама сушени кайсии
50 грама сушени сини сливи
30 грама стафиди
50 грама орехови ядки
5 ябълки
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилето.
Обелете 2 ябълки, почистете от семената и нарежете на малки парчета. Смесете ги със сушените плодове и нарязаните орехови ядки. След това прибавете към сварения ориз и разбъркайте.
С тази комбинация напълнете пилето и закрепете отвора с помощта на клечки за зъби.
Натрийте външната страна на пилето със сол и прясно смлян черен пипер, поставете го в подмазана с олио тава и изпечете в продължение на около 50 минути.
Останалите ябълки разрежете на парчета и сложете при пилето през последните 20-30 минути от печенето.
Добър апетит!
Снимка: loveandcook.net.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Безглутенова диета
Коментари към Пълнено пиле с ориз, плодове и орехи