Пълнени чушки с доматено пюре, гъби и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм чушки
- 1 глава лук
- 200 грама пресни печурки
- 4 супени лъжици доматено пюре
- 1 чаена лъжичка босилек
- 1 чаена лъжичка риган
- щипка чубрица
- сол, черен пипер на вкус
- 30 грама масло
- 200 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Измийте, разрежете чушките на две, почистете и ги оставете настрана. Сгорещете масло и запържете нарязан предварително лук. Прибавете гъбите, доматеното пюре, босилека, ригана и чубрицата.
Подправете със сол, черен пипер и оставете сместа да къкри на слаб огън за 10 минути. Охладете, напълнете чушките с нея и ги подредете в тава, застлана с лист пергамент.
Поръсете с настъргания кашкавал, загрейте фурната на 200 градуса и изпечете до готовност. Разпределете порции, поднесете и им се насладете. По желание гарнирайте със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: healthyrecipesblogs.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки с кайма и царевица в доматен сос и кашкавалена коричка
- Пълнени чушки с хляб, кашкавал и маслини
Коментари към Пълнени чушки с доматено пюре, гъби и кашкавал