Пресни картофи със сос от чесън и орехи
Необходими продукти:
500 - 600 грама пресни картофи
3 - 4 скилидки чесън
1 връзка копър
4 супени лъжици олио
шепа орехови ядки
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода до готовност. Скилидките чесън нарежете на половина и ги запържете за 30 - 40 секунди в олиото. След това ги прехвърлете в чаша заедно с мазнината и оставете за няколко минути. Орехите изсипете в блендер, добавете нарязания на едро копър, изстиналото олио, чесъна и сол на вкус. Разбийте всичко до еднородност.
Отцедете водата от готовите картофи с помощта на гевгир, сложете ги в подходяща чиния и полейте с получения сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Картоф
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Пресни картофи със сос от чесън и орехи