Плодов десерт с нишесте
Необходими продукти:
1 литър вода
250 грама дребни прясно замразени плодове (ягоди, малини, къпини, вишни...) или микс от такива
3-4 супени лъжици нишесте
60-100 грама захар (зависи от сладостта на плодовете и от предпочитанията ви)
Начин на приготвяне:
Налейте литър вода в тенджера, прибавете предпочитано количество захар и поставете съда на котлона. Щом течността заври, в нея изсипете разтвореното във вода нишесте, бъркайки, за да не се образуват бучки.
Оставете сместа да се приготвя до прозрачност. Свалете от огъня и добавете плодовете. Разбъркайте внимателно, за да не ги смачкате.
Може да използвате повече от посоченото количество, ако желаете.
Когато плодовата смес се охлади, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: chef.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С НИШЕСТЕ И ВАНИЛИЯ 190 г
ФИТИН таблетки 250 мг * 40 БОДРОСТ
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
ГРЕВИЯ ТЕНДОН ПРОТЕКТ таблетки * 60
НовГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С НИШЕСТЕ И КАКАО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Алкална диета
- Салак
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кактус
- Японска дюля
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Млечно смути със замразени плодове
- Кисел трън (берберис) - ползи за здравето и състав
- Устойчиво нишесте - какво представлява и защо е по-добрият избор за тялoто
Коментари към Плодов десерт с нишесте