Плодова салата с пилешко филе и дресинг от мед и коняк
Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
листа зелена салата
1 ябълка
1/4 ананас
1/2 манго
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица коняк
1 чаена лъжица мед
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Начукайте леко филето от двете страни, натрийте със сол и смлян черен пипер, след което запържете на слаб огън, но не трябва да се образува коричка по повърхността на месото.
Обелете ябълката и я нарежете на едри сламки, ананаса и мангото - на кубчета. Смесете плодовете в подходящ съд, полейте с лимоновия сок и добавете пилешкото филе, което предварително също нарежете на едри парчета.
Заемете се с направата на дресинга. В малка купа смесете меда и коняка. Добавете малко лимонов сок, ако желаете и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Разбийте с вилица.
Сложете листа зелена салата в чиния, върху тях - плодовете, а най-отгоре - пилешкото. Полейте с дресинга и поръсете с прясно смлян черен пипер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
ВИКТОРИЯ БЮТИ SOS ЛИСТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ВИТАМИН C 20 мл 0775004
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати с плодове
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Ананас - ползи за здравето
Коментари към Плодова салата с пилешко филе и дресинг от мед и коняк