Пияни телешки ребра
Необходими продукти:
700 грама телешки ребра
1 среден морков
1 голяма глава лук
1 стрък розмарин
олио за пържене
щипка копър (семена)
1 гр (буквално) кора от лимон
0,400 л тъмна бира
200 мл месен бульон
1 парченце (10 грама) лимон
2 дафинови листа
сол и черен пипер - на вкус
1 ч. л. захар
1-2 скилидки чесън
1 ч. л. пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте ребрата със студена вода, овкусете ги със сол и млян черен пипер. Изпържете в силно загрята мазнина до получаване на златистокафява коричка. След това ги прехвърлете в тиган с капак. В олиото, в което сте ги пържили, изпържете нарязания на кръгчета морков и лука. Когато върху морковите се образува хрупкава коричка, зеленчуците са готови. Прибавете ги към ребрата, сложете малко сухи семена копър, стрък розмарин, двата дафинови листа, чаена лъжичка захар, намачкания чесън, чаша месен бульон и разбира се бирата. Бирата може да бъде всякаква, но е добре да използвате такава с наситен, плътен вкус и аромат.
Сложете ястието на котлона и нека се приготвя около 1-1,5 ч., докато месото не омекне. 10-15 минути преди да свалите от огъня, добавете лимоновата кора (нарязана ситно) и парченцето лимон, извадете розмарина и дафиновите листа.
Подредете ребрата в чиния и добавете получения бирен сос, зеленчуците и украсете с магданоза и прясносмлян черен пипер.
Ако не искате да експериментирате с бира, може да използвате сухо червено вино.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Облекчете синузита с лук
- Салата от маслини и лук
Коментари към Пияни телешки ребра